Kirjoitettu

Onko diabetes parannettavissa?

 

Diabetes on sairaus, jota sairastaa diagnosoituna noin 300 000 suomalaista. Se on melkoinen määrä. Lähes 5,5% koko kansasta. Tai kuin koko Oulu ja Jyväskylä yhteensä. Näistä noin 50 000 on diagnosoitu ykköstyypin ja loput kakkostyypin potilaiksi. Lisäksi arvioidaan, että jopa 200 000 suomalaista kantaa diagnosoimatonta kakkostyyppiä.

Valitettavasti parannuskeinoa ei ole vielä löydetty. 1-tyyppiä voidaan hoitaa ainoastaan insuliinilla järkevän ruokavalion tukiessa tasaisempaa verensokeria. 2-tyyppiä voidaan hoitaa ainakin osittain ruokavaliolla ja liikunnalla sekä tapauksesta riippuen lääkityksellä. Tutkimus etenee kuitenkin hurjaa vauhtia ja yksi tämän vuoden kuumista puheenaiheista on ollut kantasoluhoito.

Diabetestutkimus Suomessa

Tutkimustoimita kotimaassamme on hyvissä kantimissa. Tukijoita on usealta taholla, kuten esimerkiksi eri yliopistoilla sekä terveyteen liittyvillä laitoiksilla. Diabetestutkimussäätiön tehtävänä on edistää suomalaista diabetestutkimusta jakamalla apurahoja kansainvälisestikin huipputasoisille tutkimustiimeille.

Me kaikki voimme kantaa oman kortemme tutkimuskekoon. Diabetespuoti on julkaissut ensimmäiset kannatuskorut, joiden ideana on diabeetikkojen läheisten osallistaminen ja inspirointi. Jokaisesta myydystä kannatuskorusta lahjoitamme 4€ Diabetestutkimussäätiölle ja sitä kautta tärkeään tutkimustyöhön.

Kannatuskorut löydät täältä: http://diabetespuoti.com/tuote-osasto/kannatuskorut/

 

Lisää tietoa Diabetestutkimussäätiöstä: http://www.diabetestutkimus.fi/

Lisää tietoa kantasoluhoidosta: http://www.eurostemcell.org/factsheet/diabetes-how-could-stem-cells-help