Tietoa meistä

 

Meidän tarina

Kaikki alkoi 2014 kesällä, kun Marikan kuopus (Eini, silloin 6v) sai d-diagnoosin. Tieto ei ollut täysin yllätys, sillä suvussa on 1-tyypin diabetesta ennestään. Toki se silti mullisti perheen elämän. Onneksi kuitenkin Eini saatiin pian kuntoon ja omaksi iloiseksi itsekseen.

Ensimmäinen vuosi meni harjoitellessa ja eskarielämään sopeutuessa. Päiväkodissa oli onneksi osaavat hoitajat, eikä Einin sairaus ainakaan vielä ole kovin vaativaa sorttia. Koulun alkaessa Marika etsi Einille kaunista rannekorua, jossa olisi teksti “diabetes”. Etsintä ei tuottanut tulosta. Ulkoimaisista verkkokaupoista niitä toki löytyi, mutta kotimaista vaihtoehtoa ei oikeastaan ollut tarjolla. Liiton tarjoamat korut kun eivät tyylitietoiselle tytölle kelvanneet. Näin syntyi ajatus korujen myynnistä Suomessa.

Aikansa asiaa pähkäiltyään Marika päätti pyytää projektiin mukaan tytön kummitädin Sannan. Hänellä oli kokemusta verkkokaupasta ja toisaalta myös Einin hoitamisesta. Sanna oli niitä ensimmäisiä, jotka uskalsivat ottaa “sairaan” tytön yökylään. Näin syntyi Diabetespuoti.

Näin kirjasimme ihan ensimmäiseen suunnitelmaamme:

Olemme olemassa, koska haluamme tarjota diabeetikoille kauniita asioita, joilla on myös terveyttä edistävä merkitys. Tuotteidemme idea on tuoda iloa tämän haastavan sairauden hoitamiseen ja toisaalta esimerkiksi rannekoru saattaa jopa pelastaa hengen, kun se kurja tilanne sattuu kohdalle. Emme myy lääkinnällisiä tuotteita, vaan keskitymme ns. asusteisiin ja käytännöllisiin aputuotteisiin. Jos meiltä ei jotain löydy, laita ihmeessä toiveesi viestillä, niin katsotaan voidaanko asialle tehdä jotakin.

Tervetuloa Diabetespuotiin!